Verplaatsing Charging Bull uitgesteld

Charging Bull

Burgemeester De Blasio heeft zijn plan om de beroemde stier in downtown te verplaatsen voorlopig in de koelkast gelegd. Hij deed dat volgens de website Gothamist omdat er nog geen geschikte locatie was gevonden voor het beeld. 

Arturo Di Modica, de maker van het bronzen beeld, had een paar dagen geleden bezwaar aangetekend tegen de verplaatsing van zijn creatie. “De afgelopen 30 jaar is Bowling Green (waar het beeld nu staat, red.) een perfect thuis voor de Charging BUll en ik ben tegen het verplaatsen van Charging Bull en al helemaal niet naar de New York Stoch Exchange”, schreef hij in verklaring. 

Het gemeentebestuur ontkent dat het protest van Di Modica iets met het uitstel te maken heeft. Het gemeentebestuur heeft volgens de gemeente nog geen geschikte locatie gevonden voor het beeld. “Maar er is niets veranderd. We gaan de stier verplaatsen”, zei  woordvoerster Jane Meyer van De Blasio. 

De gemeente wil het beeld, dat dagelijks duizenden toeristen trekt verplaatsen uit veiligheidsoverwegingen. De plek zou doelwit kunnen zijn van terroristen en ook leveren al die toeristen een gevaar op voor de verkeersveiligheid: er rijdt veel verkeer rondom het beeld. 

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*