New York ‘beste stad ter wereld’

Times Square
Subway station op Times Square. Foto: Harrie van Veen

Liefhebbers van de stad zullen er niet verbaasd over zijn: New York is de beste stad ter wereld. Althans, volgens een onderzoek van uitgaansmagazine Time Out New York (TONY). Het uitgaansblad dat over de hele wereld verschijnt in grote steden, onder de naam van de betreffende metropool, hield het onderzoek onder lezers en redacteuren. 

Gevraagd werd hoe bewoners van steden als New York, Londen, Berlijn en Singapore denken over hun stad, de mate van geluk dat ze beleven, cultuur, uitgaan, eten en dergelijke. Ook werd gekeken naar de aantrekkelijkheid van steden voor bezoekers en reizigers. 

“Elke keer als ik uitga heb ik een boeiend gesprek met iemand.” Candace Bushnell

TONY is uiteraard trots met de uitverkiezingen en noemt dat niet verwonderlijk. New York biedt volgens het blad een eindeloze mix van wereldklasse musea als het Metropolitan en het MoMA, parades als St. Patrick’s Day en de West Indian Day Parade. 

Het blad sprak enkele maanden geleden met Candice Bushnell, de schrijfster van Sex and the City. Ze omschreef de ervaring van The Big Apple als volgt: “New York heeft zo veel: cultuur, glamour en interessante mensen. Elke keer als ik uitga in New York heb ik ten minste een boeiend gesprek met iemand.”

In de top 50 staat één Nederlandse stad: Amsterdam.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*