Elektronische Citi Bike New York teruggehaald

Elektronische Citi Bike
Elektronische Citi Bike

Een tegenvaller voor het verder succesvolle Citi Bike-programma in New York. City Bike heeft zondag alle duizend e-bikes uit de rekken gehaald. Dat deed Lyft, de beheerder van het programma, nadat er aanwijzingen waren dat de remmen van de elektronische fiets niet goed werken.

Er zijn verslagen dat de voorrem zo krachtig is dat fietsers over het stuur vlogen. Een ingenieursbedrijf onderzoekt de fietsen nu. “Na een klein aantal meldingen en uit voorzorg zetten we alle fietsen even op pauze”, zei een woordvoerster van Lyft. “Veiligheid komt altijd op de eerste plaats.”

De reacties van de gebruikers zijn gemengd, schrijft Gothamist. Tegen de website zegt journalist William Turton uit Brooklyn dat hij de remproblemen kent. “Ineens lag ik 180 graden omgedraaid op het asfalt.”

Hij hield er een paar schrammen aan over, maar was niet van plan de e-bike verder te laten staan. “Ik dacht dat het zijn eigen schuld was totdat ik de e-mail vanochtend las.” Turton was juist zeer tevreden met de e-bike omdat de fiets zijn reistijd naar het werk had gehalveerd. 

https://twitter.com/WilliamTurton/status/1117420738515021824

Het terughalen komt juist op een moment dat Lyft van plan was de komende zomer het aantal e-bikes uit te breiden naar 4000. Het is de vraag of de aangekondigde – en omstreden – prijsverhoging met twee dollar aan het eind van deze maand nog doorgaat. 

Het is nog niet duidelijk wanneer de e-bikes weer terugkeren in de straten van New York. Turton kan in elk geval niet wachten. “Ik ben erg teleurgesteld dat ze weg zijn. Ze hebben mijn leven echt veranderd.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*